Gewonden bij scooterongeluk na achtervolging

onecent had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 22-jarige scooterrijder is gisteravond op Urk frontaal op een scooter gebotst terwijl hij probeerde aan de politie te ontkomen. De man raakte hierbij niet gewond, maar de berijders van de andere scooter, twee vijftienjarige meisjes, wel. Zij zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Agenten wilden de Urker aanhouden omdat hij met een bromfiets reed waar dat niet is toegestaan. Toen de scooterrijder in de gaten had dat de politie achter hem aanzat reed hij het fietspad op. Hij wist ternauwernood een auto te ontwijken en vervolgde met hoge snelheid zijn weg. Ondertussen bleef hij achterom kijken, waardoor hij niet zag wat er voor hem gebeurde. Op dat moment kwamen de meisjes aangereden, waarna de man frontaal tegen hun scooter aanbotste.

De veroorzaker van het ongeval is aangehouden. Vermoedelijk verkeerde hij onder invloed van alcohol. Ook een 20-jarige plaatsgenoot die op zijn snorfiets kwam kijken werd aangehouden omdat door de aanwezige alcoholdamp duidelijk was dat ook hij in beschonken toestand verkeerde. Bovendien was zijn voertuig opgevoerd en was hij niet in het bezit van een bromfietscertificaat of rijbewijs.