Suha Arafat: 'Ze gaan Arafat levend begraven'

Scootmobiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Buitenlands nieuwsDe vrouw van Arafat, Suha Arafat, heeft in een interview met de Arabische nieuwszender Al-Jazeera aangegeven dat zij drie Palestijnse topfiguren niet vertrouwt. De Palestijnse premier, Ahmad Qoreï, de nummer twee van de PLO, Mahmoud Abbas, en de minister van Buitenlandse zaken, Nabil Chaath, zijn van plan Arafat vandaag in Parijs te bezoeken. Suha Arafat denkt dat zij het bezoek zullen aangrijpen om hem 'levend te begraven'.

Zij is ervan overtuigd dat de drie hoge Palestijnen een samenzwering op touw hebben gezet om de macht te grijpen. ''Ik smeek jullie je bewust te worden van de omvang van de samenzwering. Ze proberen Abu Ammar (Arafat) levend te begraven'', aldus Suha. Ze is bang dat Arafats dokters tijdens het bezoek toestemming krijgen om Arafat van de medische apparatuur te halen die hem in leven houdt. Palestijnse functionarissen hebben Suha Arafat er op hun beurt van beschuldigd de toegang tot Arafat te beperken.

Het is nog steeds onduidelijk wat er precies met Arafat aan de hand is. Zeker is dat hij in coma ligt. Volgens de Franse minister van Buitenlandse zaken, Michel Barnier, is Arafats toestand stabiel.

Subheader
De vrouw van Arafat, Suha Arafat