[update] Wilders: 'Geen burgerrechten voor moslims'

KirmiziBeyaz had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon politiek binnenland nieuws Als het aan Kamerlid Wilders en dr. Bart-Jan Spruyt ligt, dan krijgen moslims geen grondwettelijke burgerrechten, zoals de vrijheid eigen scholen en verenigingen op te richten. Dit staat geschreven in het programma voor hun nieuwe partij, dat gemaakt is door de directeur van de Edmund Burke-stichting. Wilders heeft het met open armen ontvangen.

Volgens Wilders is de Nederlandse cultuur niet verenigbaar met de islam. Zo zou de islam geen rekening houden met democratische normen van de Nederlandse rechtsstaat. Verder zou de islam imperialistisch zijn, waarbij verwezen wordt naar de 'torenhoge minaretten in Rotterdam'. Ook het dragen van hoofddoekjes zou een symbool van afkeur naar het Westen toe zijn.

Niet alleen de grondrechten moeten worden afgenomen, ook de grenzen moeten voor immigranten worden afgesloten. Dit, volgens Spruyt, om de islamisering van de Nederlandse cultuur te voorkomen. "Van integratie moet 'serieus werk' worden gemaakt. Elke immigrant wiens inburgering mislukt moet het land uit: Je past je aan, of je hoepelt op."

Update 17.47
NOS Teletekst meldt dat Bart-Jan Spruyt indirect afstand neemt van Geert Wilders. De Edmund Burke-stichting zal geen partij oprichten met Wilders, hetgeen eerder door de politicus aan de media bekend was gemaakt. Mocht Spruyt toch een partij oprichten met Wilders, dan zal hij niet aanblijven als directeur van de stichting.

Volgens Spruyt had hij slechts willen zeggen dat het conservatisme weerklank zal vinden bij de beweging van Wilders.