'Belgische moslimorganisatie opheffen'

Mimount Bousakla Het officiële overlegorgaan tussen moslims en de Belgische overheid, de Moslimexecutieve, moet worden opgeheven. Dat heeft de socialistische politica Mimount Bousakla (sp.a), lid van de Belgische senaat, gezegd. Volgens de senator heeft de Moslimexecutieve nagelaten de moord op islamcriticus Theo van Gogh te veroordelen.

''De executieve had naar aanleiding van de moord op de Nederlander Theo van Gogh moeten protesteren en de moslims moeten oproepen tot massale kritiek op deze aanslag, ze deed echter niets'', aldus Bousakla. Bovendien zou er ook weinig overleg zijn tussen de gewone moslims en de executieve. Ze vindt verder dat België voortaan imams en islamleraars moet benoemen en moskeeën moet gaan voordragen voor erkenning. Ze vindt ook dat de imams in de toekomst door België moeten worden opgeleid.

Bousakla werd bekend door haar strijd voor gelijke rechten voor vrouwen binnen de moslimgemeenschap. Iets dat niet bij alle moslims in goede aarde viel. De in België opgegroeide politica, afkomstig uit een Marokkaans gezin, werd vorig jaar nog bedreigd door aanhangers van de AEL.