[update] Opnieuw doden bij ongeval op A35

Remzz en ircle hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsOp de snelweg A35 tussen Hengelo en Almelo ter hoogte van Borne heeft zojuist een ernstig ongeluk plaatsgevonden. Bij het ongeluk is zeker een passagiersbus betrokken, maar mogelijk ook een vrachtwagen en een personenauto.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van het ongeval is. Ook is niets bekend over eventuele slachtoffers. Door het ongeluk is in beide richtingen een file ontstaan. Hulpdiensten zijn ter plekke om hulp te verlenen. Afgelopen zondag vonden op de A35 vijf jongeren de dood toen hun auto van de weg raakte. Het is nog niet duidelijk of het ongeval van vanavond op dezelfde plaats is gebeurd.

Update 22.58
Inmiddels is bekend geworden dat bij het ongeval twee doden zijn gevallen. Het is nog niet bekend in welk voertuig zij zaten. Een derde persoon is zwaargewond geraakt en enkele andere lichtgewond. Het ongeval gebeurde doordat een vrachtauto achterop een touringcar met scholieren botste. Tussen beide voertuigen werd een auto geplet. De chauffeur van de vrachtwagen zit nog bekneld in zijn cabine. De bus is afkomstig van Milot Reizen uit Rotterdam. De inzittenden van de schoolbus zijn leerlingen van het Candea College in Duiven. Volgens een woordvoerder van de school gaat het om groep 6V van het vwo. Zij waren op terugreis van een uitstapje naar Berlijn. De scholieren worden in een nabijgelegen Van der Valk-hotel opgevangen.Foto: Patrick J.C. Weegink