Gigantische vangst valse euro's in Colombia

Nood-kloon vertaalde en herschreef het volgende bericht:

De Colombiaanse politie heeft in samenwerking met andere landen een van de grootste vangsten ooit gedaan in de strijd tegen de vervalsing van bankbiljetten. De vangst bestond uit twee miljoen aan valse euro's, twee miljoen aan valse dollars alsmede de apparatuur waarmee de biljetten gedrukt werden. Bij de vangst werd een persoon gearresteerd, naar drie anderen wordt nog gezocht.

Colombia wordt beschouwd als een land met de beste vervalsers ter wereld. Het is een erfenis van de jarenlange drugshandel, waarvoor valse papieren essentieel zijn. Volgens de politie van Bogota zijn de biljetten van de hoogste kwaliteit. Bij de politie-actie werd hulp geboden door de Franse en Amerikaanse geheime dienst.

Volgens de Colombiaanse functionarissen waren de vervalsers in staat om per dag 500.000 valse euro's te drukken. De vangst is een nieuw succes in de strijd tegen de valsmunters. In juli ontdekte de politie al een drukkerij in Bogota waarbij een partij van 50.000 euro's in beslag werd genomen.

Colombia wordt verantwoordelijk gehouden voor zeker de helft van al de in omloop zijnde valse dollars wereldwijd. Reden voor de Amerikaanse geheime dienst om permanent aanwezig te zijn in Colombia. Met succes, de laatste twee jaar werden tal van illegale drukkerijen opgedoekt. De laatste inval laat duidelijk zien dat de vervalsers besloten hebben zich vooral toe te leggen op het maken van valse euro's.