Stukjes glas in brood van Bakker Bart

Icoon Binnenlands nieuwsBakkerij Bart heeft vandaag een aantal broodsoorten uit de winkels gehaald. De bakker heeft hiertoe besloten nadat drie klanten, afkomstig uit verschillende delen van het land, klaagden over stukjes glas in hun brood.

Wie nog een wit-, melk-, boter, maïs-, tarwe-, molen-,volkoren-, woud-, multikorn, licht of donker zadenmixbrood van de bakker in de broodtrommel heeft liggen kan dit terugbrengen naar een van de filialen. Het moederbedrijf Bart's Retail gaat laten onderzoeken hoe het glas in de broden terecht is gekomen, en of er opzet in het spel is. Duidelijk is al wel dat betreffende broden in de productievestiging in Alkmaar zijn gebakken. Deze vestiging, met zeven medewerkers, stond op de nominatie om halverwege 2005 te worden gesloten.

Vanwege de stukjes glas die in het 'Alkmaarse' brood zijn aangetroffen is besloten tot versnelde sluiting over te gaan. Het moederbedrijf wil hiermee de kans op een eventuele herhaling zoveel mogelijk proberen te voorkomen. De broodjes die zaterdag in de schappen liggen zullen weer voldoen aan de kwaliteitseisen, zo beloofde Bart’s Retail.