Ex-scholier en lerares na seksaffaire verloofd

Icoon opmerkelijk nieuws Een Amerikaanse lerares, die in 1997 wegens het verkrachten van een 12-jarige leerling veroordeeld werd, is inmiddels verloofd met de jongen. De vrouw in kwestie, Mary Letourneau, heeft samen met de reeds 21-jarige Vili Fualaau al twee kinderen. Bij Larry King van CNN maakten ze hun verloving bekend.

De 42-jarige Mary Kay Letourneau zat 7,5 jaar in de gevangenis vanwege het verkrachten van de minderjarige Vili Fualaau, die ten tijde van het delict twaalf jaar oud was. De twee waren verliefd en hadden een relatie. De nu 21-jarige Vili Fualaau zei eerder al in een televisieshow: "We hebben nog steeds dezelfde gevoelens voor elkaar." Een jury hief vorige maand nog op verzoek van Fualaau een contactverbod op tussen de twee.

Zelf beweert Fualaau haar "elke dag te zien" sinds haar vrijlating. Mary Letourneau wist vroeger naar eigen zeggen niet dat seks met minderjarigen niet kan. "Van toen ik hem kende, voelde ik me diep harmonisch met hem verbonden", vertelde Letourneau dinsdagavond over haar verloofde aan televisiepresentator Larry King.

De dochters van zes en zeven jaar, die het stel samen kreeg, zijn ondergebracht bij de moeder van Fualaau. Hijzelf probeert binnenkort de voogdij terug te krijgen over de kinderen. Eerst wil hij financiële zekerheid en dan pas wil hij de voogdijzaak regelen. Fualaau heeft zijn school niet afgemaakt en woont nu bij een vriend. Hij heeft op dit moment geen vaste baan en moet het hebben van tijdelijke werkzaamheden.

De in 1996 34-jarige Letourneau was getrouwd en moeder van vier kinderen, maar voelde zich ongelukkig en begon een sexuele relatie met de toen 12-jarige Fualaau. Ten tijde van haar arrestatie in 1997, was zij al zwanger van Fualaau. Haar werd een gevangenisstraf van zes maanden opgelegd, wegens verkrachting van een minderjarige en kreeg een contactverbod.

Een maand na haar vrijlating werd ze betrapt toen ze samen met Fualaau in haar auto aan het vrijen was. Na haar arrestatie werd ze zwaarder bestraft met een langere gevangenisstraf. Hun tweede dochter kwam in de gevangenis ter wereld.


LetourneauFualaau
Links Mary Kay Letourneau, rechts Vili Fualaau