Wim Rigter kwaad over zijn ziekte

"Als ik God straks tegenkom, maak ik hem bloederig af. Zo erg, dat de film 'The Passion Of The Christ' er Sesamstraat bij lijkt." Dat zei oud-AVRO presentator Wim Rigter vanavond in het programma PaPaul op Nederland 3. Hij is kwaad over de kanker die in februari bij hem ontdekt werd. Onlangs werd bekend dat hij binnenkort zal overlijden aan de uitzaaïngen die in zijn lichaam gevonden zijn. "Ik ben een tijdbom, waarvan alleen de teller is weg gelaten", zo zei Rigter vanavond met een erg gehavende stem. Door de slokdarmkanker klinkt de radioman nu als een acteur uit een slechte horrorfilm.

In juni trouwde de oud-presentator van de 'Arbeidsvitaminen' op 3FM met zijn vriendin Monique. Zij vertelde vanavond vaak bang te zijn. "'s Nachts luister ik of hij nog wel ademt en of zijn hart nog wel klopt."

De uitzending van vanavond is hier terug te kijken. Afgelopen weekend was Wim ook te horen in het programma 'Nachtdienst', dat hij zelf presenteerde voor zijn ziekte. Deze uitzending is hier terug te krijgen.


Wim Rigter in betere tijden.