Dronken automobilist gepakt na tip restaurant

Hidden had ons via de nieuws-submit te melden:

Een 79-jarige man uit de Friese plaats Grou is gistermiddag zijn rijbewijs Ťn zijn auto kwijtgeraakt, nadat hij door de politie werd aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van z'n auto zat. Op zich gebeurt dit natuurlijk wel vaker, maar nu was de politie getipt door een restauranthouder, van wiens locatie de man zojuist vertrok.

De man had zich de drank bij een restaurant aan de Stationsweg in Grou blijkbaar goed laten smaken, waarna hij door de uitbater werd weggestuurd omdat hij zich vervelend was gaan gedragen. Aangezien dit volgens de restauranthouder ook niet voor het eerst was, besloot deze de krasse zatlap een lesje te leren en hem bij de politie aan te geven voor het rijden onder invloed.

De politie kon de man nog op het parkeerterrein aanhouden, voordat hij de weg opging, maar bleek toen al tegen de auto van een andere bezoeker te zijn gebotst. Volgens de politie was dit ook niet de eerste keer dat de man werd aangehouden voor het rijden onder invloed. Vandaar dat het rijbewijs en de auto voorlopig in beslag werden genomen.