OS: Ook hockeyheren naar finale

bordewolf had ons via de nieuws-submit te melden:

Icon Sport - OS Athene 2004Net als het Nederlandse dameshockeyteam hebben ook de Oranje hockeyheren zich geplaatst voor de finale. Vanmiddag werd Europees en wereldkampioen Duitsland met 3-2 uitgeschakeld. In de finale neemt Nederland het op tegen de winnaar van de wedstrijd Australië tegen Spanje.

Duitsland kwam vroeg in de wedstrijd op voorsprong maar nog geen drie minuten later stond het dankzij een benutte strafbal van Oranje-topscorer Taeke Taekema gelijk. Daarna volgde van beide kanten een defensief en behoedzaam spel. In de tweede helft liep Nederland dankzij goals van Eikelboom en De Nooijer uit naar 3-1. Duitsland kwam nog terug tot 3-2 en had zelfs kansen op de gelijkmaker, maar mede dankzij doelman Guus Vogels bleef Oranje overeind.

De finale wordt vrijdag gespeeld. Donderdag is het eerst de beurt aan het Nederlandse dameshockeyteam, dat het in de finale moet opnemen tegen Duitsland.

Zie voor meer Olympisch nieuws sport.fok.nl of ons OS 2004-forum!