Zes mensen vermist na 'UFO'-waarneming

Tijdens een concert voor het promoten van de Palandoken berg en de politiesamenwerking in Turkije is dinsdag opschudding ontstaan over een vermeende UFO die verscheen. Het lichtgevendeobject verscheen tijdens het concert bij de berg, en beelden daarvan zijn uitgezonden op het landelijke journaal. Zes mensen die richting de UFO zijn gegaan, zijn na de waarneming vermist.

Tijdens de show dinsdagavond, brak er paniek uit toen de aanwezigen een lichtgevend object langs de Palandoken berg zagen vliegen. Zanger Filiz Karakaz leek van emotie flauw te vallen bij het zien van het fenomeen. Vijf zangers en een journalist zijn daarna richting het object gereden. De politie kreeg de volgende dag de melding dat de vijf zangers en de journalist werden vermist.

Volgens gouverneur Mustafe Malay van Erzurum was het geen UFO. Hij verklaart dat het ging om een grap. Volgens hem waren de concertorganisatoren met een ballon met lichten daaraan bevestigd opgestegen om er tijdens het concert mee langs de Palandoken berg te vliegen. Malay heeft aan de pers verklaard dat het politiedepartement, het gemeentebestuur en de overheidsdienst op de hoogte waren van de grap.

Alle drie ontkennen echter op de hoogte geweest te zijn van de "grap". Burgemeester Ahmet Kuculer zegt: "Wij zijn er niet bij betrokken en wisten niets van de details". Hoofdcommissaris Ahmet Demiral van het politiedepartement vindt het niet grappig, en ontkent ook dat hij er van wist. "Niemand wist dat het hier om een grap ging".

De mensen die zich richting het vliegende object hadden begeven, worden nog steeds vermist.