Marokkaanse reljeugd belaagt strandpaviljoen

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Op het strand van Bloemendaal aan Zee heeft de politie gisteren een groep van zeven Marokkaanse relschoppers opgepakt. De jeugdige Marokkanen hielden huis in strandpaviljoen Bloomingdale.

De jongeren vielen eerst de kok van het strandpaviljoen lastig. Hierop ontstond een vechtpartij tussen twee Marokkaanse bezoekers en de bedrijfsleider. Na dit handgemeen kwamen de jongens terug met een tiental vrienden en brak een grote vechtpartij uit. Een medewerker van de strandtent werd een hersenschudding geslagen met een integraalhelm. Ook richtten de Marokkanen een ravage aan in de keuken.

De gewaarschuwde politie was snel ter plekke. Zij kon er zes aanhouden. De rest wist via de duinen te ontkomen. Eťn ervan wist men te achterhalen maar hij dook de prikkelbosjes in. Een politiehond werd erop afgestuurd die de jonge Marokkaan in zijn knie beet. Gillend van de pijn kon de jongen toen worden aangehouden.

Alle verdachten komen waarschijnlijk uit Amsterdam. Vorig jaar sloten de politie en de gemeente een convenant met de strandpaviljoenhouders om hard op te treden bij overlast van reljeugd. Dit nadat rellende Marokkanen er in met name Zandvoort geregeld een zooitje van maakten..