Man 'leent' politieauto

Icoon opmerkelijk nieuwsEen 22-jarige man uit Eindhoven heeft gisteravond zijn eigen aanhouding weten te voorkomen door in Bladel er vandoor te gaan met een politieauto. De man stapte in het voertuig, nadat twee agenten waren uitgestapt om hem en zijn twee vrienden mee te nemen naar het politiebureau.

Het drietal zouden na een aanrijding in Veldhoven zijn doorgereden. Toen de agenten een auto zagen die voldeed aan de beschrijving, stapten zij uit hun voertuig om te voorkomen dat de mannen er voor een tweede keer vandoor zouden gaan. Door het vlugge handelen van de dienders vergaten zij dat de sleutel nog in het contact zat, wat voor de Eindhovenaar een gemakkelijke prooi was.

Toen de agenten achter hun blunder kwamen, probeerde een van hen om de man uit het voertuig te trekken, wat door de snelheid van de auto niet meer lukte. De agent is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politieauto werd een stuk verderop teruggevonden. De Eindhovenaar heeft niet lang van zijn vrijheid kunnen genieten, want hij werd niet veel later aangehouden. Hij bleek onder invloed te zijn van verdovende middelen.