'5 days off' bezocht door 12.000 mensen

De vierde editie van het vijf dagen durende indoor dance-festival '5 Days Off' is dit jaar door 12.000 mensen bezocht. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Het festival vond van woensdag 14 tot en met zondag 18 juli plaats in de Amsterdamse Melkweg en Paradiso. Die laatste lokatie werd dit jaar voor het eerst gebruikt. Daarmee was het festival nog grootser opgezet dan andere jaren.

Het absolute hoogtepunt van het festival was de slotdag. In Paradiso traden Ricardo Villalobos en Richie Hawtin op, terwijl in de Melkweg bij het 10-jarig jubileum van het Franse F-Com alle grootheden van dit label te bewonderen waren, onder aanvoering van Laurent Garnier. In totaal trok deze avond meer dan 3000 bezoekers. Ook zaterdag in Paradiso met dj Rocher Sanchez was een succes met 1600 man.

Programmeur Maurice Spijker zei direct na het festival al dat hij het festival volgend jaar weer wil uitbreiden. "Niet meer dagen, maar misschien wel meer zalen. Twee of drie dagen een podium erbij naast de Melkweg, dat zie ik wel voor me." Welke zalen hij op het oog heeft en voor hoeveel dagen, dat wilde Spijker nog niet zeggen.