Godett niet welkom op Kwakoe-festival

Icoon Binnenlands nieuwsAnthony Godett is van plan om het Kwakoe-festival in de Amsterdamse Bijlmermeer bij te wonen. Godett zal dit doen om geld te verzamelen voor zijn rechtszaak. Organisatoren van het festival zijn hier echter niet blij mee.

Godett is leider van de Antilliaanse politieke partij FOL en zal dinsdag ons land bezoeken om met zijn advocaat Gerard Spong te praten. Godett wil in cassatie tegen de celstraf van vijftien maanden voor onder andere valsheid in geschrifte. Echter kan hij zijn advocaat niet meer betalen, aldus Godett zelf.

Om geld in te zamelen voor de rechtszaak wil hij komend weekend een bezoek brengen aan het Kwakoe-festival. Dit is een jaarlijks evenement in de Bijlmer voor Surinamers en Antillianen. Hier is de organisatie bepaald niet blij mee. "Wij zullen Godett de toegang tot het terrein niet verbieden, maar het is niet de bedoeling dat iemand hier geld komt inzamelen. Wij zullen zeker geen officieel podium of iets dergelijks voor de man oprichten," aldus mede-organisator Stanley Bonaparte.

Tweede kamerlid John Leerdam van de PvdA reageerde op de lokale televisiezender AT5 boos op het bericht. "Het is een schande dat Godett geld wil gaan ophalen bij mensen die het al moeilijk genoeg hebben om rond te komen," aldus Leerdam.