Gemeente Tilburg verhoogt veiligheidsmaatregelen

De gemeente Tilburg verhoogt de veiligheidsmaatregelen rondom de Tilburgse kermis die vanavond van start gaat. Vanochtend heeft de organisatie van de kermis extra veiligheidsoverleg gehouden in verband met de terreurdreiging van Al-Qaeda. Deze liet in een brief weten dat onder andere Noord-Brabant doelwit zou kunnen zijn. "We gaan alles nog even nalopen", zo zei een woordvoerder van de gemeente Tilburg vanochtend.

Vorig jaar kwamen er in tien dagen meer dan een miljoen mensen naar de grootste kermis van de Benelux. Deze zou dus een mogelijk doel kunnen zijn. De organisatie benadrukt dat er nog geen waarschuwingen vanuit Den Haag zijn geweest.

Ook directeur Mingers van dancefestival Extrema Outdoor, waar zaterdag in Best naar verwachting 25.000 bezoekers op afkomen, is extra alert. De organisatie heeft ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. "We hebben extra beveiligingspersoneel en een dubbel hekwerk met honden ertussen, zodat niemand ongecontroleerd het festivalterrein op komt", aldus de directeur.