[update] Internetactie voor lager sms-tarief

Via internet is een actie gestart om het versturen van sms-jes goedkoper te krijgen. Via de site Smsoorlog.nl kunnen actie-emails verstuurd kunnen worden naar alle telecom providers. Volgens initiatiefnemer Erik van der Meulen is de site gestart uit onvrede met de huidige sms-tarieven. "Ik baal ervan dat alleen Hi en telfort op dit moment hun sms-tarieven hebben aangepast en de rest er waarschijnlijk niet in mee gaat. Daarnaast gelden de verlaagde tarieven alleen voor prepaid, en ik heb een abonnement." De mailtjes die via de site verstuurd worden gaan rechtstreeks naar de providers. "Ik hoop met genoeg protest emails de providers toch zover te krijgen dat ze de tarieven gaan verlagen", aldus van der Vermeulen.

Ook de consumentenbond is een actie gestart om het sms'en goedkoper te krijgen. KPN en Telfort startte afgelopen week een sms-oorlog door de prijzen voor het sms'en voor prepaidgebruikers flink te verlagen. De Consumentenbond wil nu dat sms'en ook bij abonnementen goedkoper wordt.

De bond vindt het onbegrijpelijk dat alleen de sms-tarieven bij prepaidkaarten omlaag gaan. De bond eist van telecomaanbieders dat ook de tarieven bij abonnementen omlaag gaan. Mocht dit niet gebeuren, dan wil de bond naar de telecomwaakhond Opta en kartelpolitie NMa stappen. De reŰle kostprijs voor een sms'je is volgens de Consumentenbond twee Ó drie cent.