Dancefeesten dupe van angst ambtenaren

Noord-Hollandse gemeenteambtenaren zijn nogal huiverig voor dance-evenementen die plaatsvinden in hun gemeente, vanwege de angst voor problemen. De meeste feesten zijn bij de ambtenaren onbekend, waardoor deze worden verboden. De provincie moet goede afspraken maken en eisen opstellen waaraan een dancefeest moet voldoen. Als een feest hier niet aan kan voldoen, zal een verbod volgen. Dat stelt Statenlid Joke Geldhof van D66 voor, aldus de Telegraaf.

Het weigeren van het verlenen van een vergunning voor een feest gebeurt nu willekeurig. Geldhof zei: "Het zou goed zijn als er afspraken gemaakt kunnen worden over vervoer, veiligheid en geluidsniveau rond deze massaal bezochte evenementen." Zelf stelt ze voor dat de organisatoren van feesten en de provincie Noord-Holland samen afspraken maken voor het houden van evenementen.

"De dancesector is in de marge ontstaan, maar is nu professioneel en geeft tienduizenden mensen werk en nog veel meer bezoekers plezier. D66 vindt dat de provincie en gemeenten deze dance-industrie serieus moeten nemen.", aldus Geldhof. Ze zei dat grote evenementen in Zandvoort en Zaandam al eerder door de gemeente zijn afgelast, omdat de ambtenaren de feesten niet zagen zitten.