Euro 2004: Uitslag Bulgarije - Denemarken

Icon EK 2004 PortugalVanavond begon in stadion Braga Municipal de tweede speelronde in poule C met het duel Bulgarije - Denemarken. De Denen wonnen met 2-0. Bulgarije is hierdoor zo goed als uitgeschakeld, eerder werd er al met 5-0 van Zweden verloren.

Denemarken was de gehele eerste helft de betere ploeg, dit leidde tot kleine en een aantal grote kansen. Pas in de 44ste minuut wist Tomasson de score te openen na goed voorbereidend werk van Gravesen en Jørgensen. De Bulgaren stelden hier weinig tegenover, ze speelden erg verdedigend en kregen één grote kans die hopeloos werd gemist.

Na rust gingen de Denen verder waarmee ze de eerste helft eindigden, aanvallen. Na een kwartier werden de Bulgaren wat brutaler en zochten meer en meer de aanval. Vanaf dat moment had Bulgarije het betere van het spel en wist Denemarken niet goed hoe ze daarmee om moesten gaan, echter tot grote kansen leidde dit niet.

Het verdere verloop van de tweede helft was meer een grote schoppartij dan een voetbalwedstrijd. In de 83ste minuut kreeg de Bulgaar Stilian Petrov zijn tweede gele kaart, dus rood na aanmerking op de leiding. Vlak voor tijd schoot Grønkjær de 2-0 binnen en was de wedstrijd beslist.