Zwitsers weigeren bergtop Amalia te noemen

Jirikis had ons via de nieuws-submit te melden:

Het leek het Zwitsers verkeersbureau wel een leuk idee; een nog naamloze bergtop in Zwitserland te vernoemen naar Amalia, het eerste kind van prins Willem Alexander en prinses Máxima. Maar helaas, een ander onderdeel van de Zwitserse autoriteiten houdt de naamstoekenning tegen.

De bergtop, dichtbij het dorpje Scuol in het kanton Graubünden, zou dan 'Piz Amalia' gaan heten. De Nationale Dienst voor Topografie weigert echter de naam voorlopig te erkennen. Volgens hen zou de berg al een andere naam dragen. Bovendien moet er dan ook een wandelpad worden aangelegd om deze top te bereiken, dat dan dwars door een beschermd natuurgebied komt te lopen.

Of de naam nu wel of niet officieel wordt erkend, is nog volstrekt onduidelijk. Wel heeft de Nederlandse bergbeklimmer Ronald Naar toegezegd op 11 juni de bergtop te beklimmen en deze dan bij die gelegenheid te dopen als 'Piz Amalia'. De bergbeklimmer stelt dat, wanneer de lokale bevolking de top gedurende tien jaar Amalia blijft noemen, de Nationale Dienst voor de Topografie de naam 'Piz Amalia' wel zal moeten accepteren.