Franse begraafplaats wil van Jim Morrison af

Christian Carlet, de beheerder van de Parijse begraafplaats Père Lachaise, zou graag van het graf van Jim Morrison af willen. "We zouden hem eruit willen schoppen, omdat we hem hier niet willen, zoveel problemen veroorzaakt hij", zei de beheerder van de begraafplaats tegen de Britse krant The Guardian.

Al tientallen jaren zorgt het graf van de in 1971 overleden zanger voor vervuiling, vernielingen en herrie. Er is al bewaking bij het graf om de overlast binnen de perken te houden.

De begraafplaats, die dit jaar zijn tweehonderdjarig bestaan viert, is een toeristische trekpleister in Parijs. Alleen de Nôtre Dame, de Eiffeltoren, het Louvre en het Centre Pompidou tellen meer bezoekers. Vorig jaar bezochten ruim twee miljoen mensen de begraafplaats. Velen gaan naar graven van beroemde Fransen, maar veruit de meeste bezoekers komen voor Jim Morrison. Behalve dat mensen bloemen achter lieten zijn er bezoekers die naar verluidt zich overgaven aan drugsgebruik of seks op of bij het graf.

Nabestaanden van personen die in de omgeving van Morrison ter aarde zijn besteld, vroegen enkele jaren geleden al of de zanger niet kon worden opgegraven en 'naar huis gestuurd'. Dit is echt onmogelijk aangezien er, in tegenstelling tot veel andere graven, een eeuwigdurend grafrecht op het graf van Morrison rust.


Jim Morrison @ Pere Lachaise
Het graf van Jim Morrison op de Parijse begraafplaats Père Lachaise