Ajax niet akkoord met schikkingsvoorstel

saban en rayden24 hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Ajax LogoAjax gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel dat de openbare aanklager van de KNVB heeft gedaan. Dit voorstel hield in dat Jong Ajax drie punten in mindering en een boete van 15.000 euro zou krijgen, dit vanwege de rellen na de wedstrijd tegen Jong Feyenoord.

Met de voorgestelde boete kan Ajax nog wel leven, maar met de puntenaftrek niet, zo zegt algemeen directeur Arie van Eijden. "Dat is onverteerbaar. We kunnen niet alleen tegen dat aspect in beroep gaan, dus moeten we de hele straf aanvechten", aldus Van Eijden. De zaak gaat nu naar de tuchtcommissie van de KNVB.

In het radio-programma 'Langs de Lijn' op Radio 1 zei Jong Ajax-trainer Marco van Basten te hopen dat de tuchtcommissie zijn ploeg ontziet. "Mijn spelers hebben juist alles gedaan om de belaagde Feyenoord-spelers te beschermen. Ze moeten proberen die supporters, voor zo ver ze supporters zijn, te straffen. Niet de spelers", aldus de oud-voetballer.

Jong Ajax won maandag met 1-0 van Jong Heerenveen, als de punten niet worden afgetrokken betekent dit dat het kampioen is. Nu wordt het afwachten wat de tuchtcommissie beslist.

Meer voetbalnieuws vind je op de FOK! Voetbalmanager!