Wielrennen: Uitslag Luik-Bastenaken-Luik

SubheaderDavide Rebellin heeft vandaag de 90e editie van Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam geschreven. Michael Boogerd moest wederom in de sprint zijn meerdere erkennen in de Italiaan. Voor Rebellin was het de derde zege in een week tijd.

Lange tijd reed er een groepje van zes man voorop. Belohvosciks, Van de Walle, Strauss, Isasi, Tankink en Lefèvre kregen maximaal een voorsprong van acht minuten. Het peloton reed langzaam het gat dicht. Belohvosciks loste uit de kopgroep en op de Rosier moesten ook Isasi, Van de Walle en Lefèvre afhaken. Vanuit het peloton, dat nog maar op anderhalve minuut zat, kwamen Jaksche, Arvesen en Botsjarov bij de koplopers.

Het nog grote peloton probeerde het gat nog voor de Redoute van de koplopers terug te pakken. Dat lukte niet. Op de Redoute toonden de favorieten zich vooraan het peloton. Michael Boogerd en Paolo Bettini testten hun krachten en achteraan moesten er veel mensen af.

Het nog altijd grote peloton liep de nog overgebleven koplopers vlak na de Redoute in. Na een korte onrustige periode nam het team van CSC de kop van het peleton in met vijf man en bepaalde het tempo. Boogerd reed lek, maar kwam met de hulp van een teamgenoot weer terug in het peloton.

Sinkewitz en Landaluze wisten vervolgens nog te ontsnappen en een kleine voorsprong te pakken. Verschillende ploegen probeerden het gaatje nog te dichten, waardoor het onrustig bleef in het peleton. Op de St. Nicolas reed het peloton naar de koplopers toe. Boogerd sprong weg en alleen Rebellin en Vinokoerov konden volgen.

Vinokoerov sprong verschillende keren weg, maar Boogerd haalde hem keer op keer terug. Boogerd sprong 500 meter voor de streep weg, maar Rebellin pakte hem terug en won na 258 kilometer wedstrijd de sprint op gemak.


Uitslag Luik-Bastenaken-Luik:
1 Davide Rebellin (Ita) 6.20.
2 Michael Boogerd (Ned) z.t.
3 Aleksandr Vinokoerov (Oek) z.t.
4 Samuel Sanchez (Spa)
5 Erik Dekker (Ned)
6 Matthias Kessler (Dui)
7 Michele Scarponi (Ita)
8 Ivan Basso (Ita)
9 Tyler Hamilton (VS)
10 Angel Vicioso (Spa)

Voor meer wielernieuws zie de FOK! WBmanager