Sharon: ''Arafat weer vogelvrij''

De Israëlische premier Sharon heeft gisteren in een tv-interview gezegd dat de Palestijnse leider Yasser Arafat mogelijk met geweld kan worden aangepakt. Hij acht zich niet langer gebonden aan zijn belofte aan de VS, om de Palestijnse president geen lichamelijk kwaad aan te doen. Sharon zei dat hij vorige week, bij een bezoek aan het Witte Huis, had verteld dat Arafat weer vogelvrij is verklaard. Wat de reactie van Bush hierop was zei hij niet.

De VS spreekt tegen dat Sharon iets in die trant over Arafat zou hebben gezegd. President Bush waarschuwde Sharon wel om Arafat met rust te laten, aldus Buitenlandse Zaken. De veiligheidsadviseur van Bush, Condoleezza Rice, heeft het hoofd van het kantoor van Sharon vrijdag gebeld met eveneens de boodschap dat Israël Arafat moet sparen

Arafat zelf zei vandaag dat hij niet onder de indruk is van het feit dat Israël hem weer als doelwit voor een liquidatie ziet. Tegenover duizenden aanhangers in Ramallah op de Westoever liet Arafat weten dat Israël nooit van hem af zal zijn.