[update] Bedreiging chauffeur Pim Fortuyn

Hans Smolders, de voormalige chauffeur van Pim Fortuyn die ook getuige was van de moord op zijn werkgever en te voet achter Volkert van der Graaf aanging, is vanochtend zelf ontsnapt aan een moordaanslag.

Rond negen uur vanochtend belde iemand aan bij zijn woning in Tilburg en bedreigde hem met een pistool, hij zei dat Smolders moest stoppen met zijn politieke activiteiten. Het wapen weigerde echter dienst waarna de man er rennend vandoor ging.

Update 15:32
Volgens een woordvoerder van de Tilburgse politie is de bedreiger van Smolders een blanke man van ongeveer 1 meter 80 lang met een baardje. Na het incident is de politie een buurtonderzoek begonnen.

Smolders die een tijdje in de Tweede Kamer zat voor de LPF, is tegenwoordig politiek actief in Tilburg met de Lijst Smolders. Daarmee wilde hij in 2006 aan de raadsverkiezingen meedoen. In een reactie laat Smolders weten zeer aangedaan te zijn door het gebeuren: "Die man zei dat ik moest stoppen met politiek. Nou, laat duidelijk zijn dat ik dat nu doe. Ik vind de gezondheid van mijn vrouw en kinderen veel belangrijker dan de politiek."

Volgens Smolders heeft het incident niets te maken met zijn betrokkenheid bij de LPF en Fortuyn. "Het gaat om wat ik nu doe in de politiek. De dader zal wel gezocht moeten worden in de linkse hoek. Het gaat om van die types die al jarenlang uit de subsidieruif eten maar zelf niks uitvreten. Wij hebben geprobeerd dit land te veranderen nadat het door mensen als Kok verweest is achtergelaten, maar ze winnen weer. Ik stop er mee," aldus het oud-Kamerlid.