Frans Bauer en Ilse DeLange winnen Edison

Tijdens de Edison Awards, afgelopen dinsdag in de Melkweg, zijn onder anderen Frans Bauer en Ilse DeLange uitgeroepen tot beste nationale zanger en zangeres. Ook zangeres Hind en de popgroep Bløf gingen met een Edison naar huis.

Tijdens deze 45ste editie van de Edison Awards won Bløf in de categorie beste nationale groep. Idols-zangeres Hind won als beste nieuwkomer van 2003. Frank Boeijen en George Michael werden geëerd met een speciale Edison. Zij werden beloond voor hun hele oeuvre.

De prijs voor beste buitenlandse zangeres ging naar Dido. De beste buitenlandse zanger is Robbie Williams, en Simply Red kreeg een Edison voor beste buitenlandse groep. In de categorie beste nieuwe artiest internationaal, werd Evanescence beloond met een Edison. Ook werden er drie publieksprijzen uitgereikt. Deze gingen naar de Heideroosjes (beste single), Di-rect (beste album) en Kane (beste DVD)

Tijdens de awards waren er speciale optredens van Hind, Frank Boeijen, Bløf en Frans Bauer. De meeste Nederlandse winnaars waren aanwezig. Sommige buitenlandse winnaars bedankten de Edison Stichting met een videoboodschap.

Voor meer informatie over de Awards, kan je bij de site van de Edison Awards terecht.