Vermoedelijke oorzaak explosie Russische flat gevonden

Sessy en DocFok hadden ons via de nieuws-submit te melden:

In Archangelsk, Rusland, is gisteren een negen verdiepingen tellende flatgebouw geëxplodeerd. Hierbij zijn zeker 29 doden en vijftien gewonden gevallen. Vermoed wordt dat er nog twintig mensen onder de brokstukken liggen. De kans op overlevenden neemt met het uur af.

Momenteel circuleren er enkele versies in de media van wat de oorzaak van de explosie kan zijn. Zo wordt een terroristische aanslag niet uitgesloten. Daarnaast zijn er ook getuigen die mannen in de flat de kleppen van de centrale verwarming hebben zien stelen. De politie gaat ervan uit dat laatsgenoemde de waarschijnlijke oorzaak van de explosie is.

Het stelen van gekleurd metaal is een groot probleem in Rusland. Dit gebeurt veelal door alcoholverslaafden. De twee mannen, waar de politie inmiddels naar op zoek is, zouden met enkele pijpen weggerend zijn. Kort voor de explosie hadden de bewoners nog gebeld naar de politie dat ze gas roken.

De explosie vond in de nacht plaats. De kracht van de explosie was zo groot dat één van de bewoonsters uit het gebouw vloog vanaf de negende verdieping. Wonder boven wonder wist zij dit te overleven.