Shirt van Davids gewilder dan shirt van Beckham

Zondag bij een veiling in Barcelona bracht een gesigneerd shirt van Edgar Davids meer op dan een shirt-met-handtekening van David Beckham. Het shirt van de Nederlander werd verkocht voor 320 euro, terwijl voor het shirt van de Engelsman 'slechts' 240 euro werd neergeteld.

Overigens werd ook voor het shirt van Ronaldinho, de Braziliaanse ploeggenoot van Davids een aardig bedrag neergeteld. De koper van zijn shirt telde 260 euro neer. De opbrengst van de veiling ging naar de Johan Cruijff Foundation, de stichting die zich inzet voor kansarme jongeren. Ook een shirt van oud-voetballer Hristo Stoichkov werd geveild, maar was niet echt gewild: niemand bood meer dan de bodemprijs.

Overigens was het shirt van Davids niet hetgene waar het meeste voor werd neergelegd, dat was voorbehouden aan een shirt met meerdere krabbels erop. Het shirt, gesigneerd door toenmalig trainer Cruijff en spelers als Koeman, Beguiristain, Stoichkov en Ferrer leverde 600 euro op.

Ook shirts van de speler Cruijff waren winstgevend. Een tricot van Barcelona bracht 390 euro op, een shirt van het Nederlands elftal 350 euro.