Blote buik taboe op Helderse havo

De 14-jarige havo-leerlinge Kimberley van der Linden is voortaan niet meer welkom op het Etty Hillesum College in Den Helder, als zij een truitje blijft dragen waardoor haar blote buik met navelpiercing zichtbaar blijft. Locatiedirecteur T. Talsma wil dat zij voortaan meer bedekkende kleding aantrekt.

Algemeen directeur C. van Meurs, van de overkoepelende Stichting Samenwerking Voortgezet Onderwijs, zegt dat hetgeen dit meisje aanhad ''wel erg veel bloot liet zien. Daarom is gevraagd bedektere kleding aan te trekken.'' De moeder van Kimberley weerspreekt dat haar dochter er te bloot bij zou lopen: ''Ik kreeg te horen dat Kimberley er aanstootgevend bij liep. Onzin; aanstootgevend is als je je express op een uitdagende manier kleedt en gedraagt. Als ik 's ochtends zou zien dat zij er aanstootgevend bij loopt komt ze de deur niet eens uit. De school geeft mijn dochter nu wel een bepaald stempel. Is dit soms een voorbode van strenge kledingvoorschriften, zoals in Frankrijk?''

Van Meurs zegt in een reactie dat het moeilijk in regels te vatten is hoe 'bloot' kleding mag zijn. ,,De locatiedirecteur beoordeelt of iets wel of niet kan''.


De blote outfit van Kimberley