Zeeleeuw is de weg kwijt

coonman wees ons via de newssubmit op het volgende:

Een Californische zeeleeuw werd 105 kilometer landinwaarts aangetroffen in een weiland in Los Banos, California. Het mannelijke dier, dat 135 kg weegt, bevond zich op dat moment bijna een kilometer van het dichtstbijzijnde water (een kanaal).

zeeleeuw Toen de zeeleeuw op een politie-auto ging liggen zonnen werd hij "CHiPpy" genoemd - naar de bijnaam die Highway Patrol agenten in California hebben.

Vrijwilligers van het Zeezoogdieren Centrum (Marine Mammal Center) in Sausolito hebben CHiPpy opgehaald en zullen hem nog een paar dagen ter observatie houden. Vermoedelijk is de zeeleeuw tijdens de jacht op vis de San Joaquin rivier opgezwommen en vervolgens verdwaald in de wirwar van kanaaltjes tussen de weilanden.

Update 09:21 uur
Ondertussen heeft het Marine Mammal Center de zeeleeuw onderzocht, en ontdekt dat het beest een kogel in zijn kop heeft. Het is mogelijk dat het dier daardoor gedesoriŽnteerd is geraakt.

"We weten niet hoe recent dit is gebeurd", aldus Cynthia Schramm, woordvoerster van het centrum. "Hij ziet er goed uit, en is niet ondervoed, dus hij heeft zichzelf duidelijk kunnen voeden. Hij wordt er niet door gehinderd."

Het is nog niet bekend of dierenartsen de kogel zullen verwijderen. De federale autoriteiten zijn op de hoogte gebracht, maar Schramm denkt niet dat degene die op de zeeleeuw geschoten heeft ooit gevonden zal worden.

Bron van de update:
Kansas City Star