Meer bekend over busongeluk Heideroosjes

Sytraxx_ had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het busongeluk van de Heideroosjes van afgelopen zondag betrof alleen de crewbus. De Heideroosjes rijden altijd met twee bussen, één voor de crew en één voor de band zelf.

Afgelopen zondag rond het middaguur moest gitaarroadie Eelco uitwijken voor een laat invoegende auto. Twee crewleden werden in het ziekenhuis van Diest behandeld aan botbreuken en kneuzingen; Eelco liep zelfs ernstig nekletsel op en moest worden overgeplaatst naar het ziekenhuis in Leuven. Zanger Marco Roelofs vertelde: "Het ziet er niet goed uit. Eelco is al tien jaar bij de band. Hij is net vader geworden. Ze zijn in het ziekenhuis de hele tijd met hem bezig. Hij heeft net een vierenhalf uur durende operatie achter de rug."

Ook over de materiële schade is meer bekend: "We hadden juist voor de nieuwe tour een grote lichtshow gehuurd en die zat in die bus. Ook alle instrumenten zaten erin. De deuren zijn uit de bus geslagen, waardoor een deel van de inhoud op de weg terecht is gekomen. Op het ogenblik wordt alles naar Horst gesleept. Maar daar verwacht ik weinig van en daarnaast interesseert mij dat nu niks. Eerst komt de crew, daarna pas de praktische shit", aldus Roelofs.

Toen de band hoorde dat de crewbus, die veel eerder was vertrokken, een ongeluk had gehad zijn ze meteen met hun eigen bus naar Leuven gegaan. Roelofs: "We hadden de nacht ervoor in de Melkweg gespeeld. Na afloop van dat optreden zijn we gewoon naar huis gereden en hebben daar geslapen. Iedereen was goed uitgerust. Daar kan het niet aan gelegen hebben." In de Melkweg lanceerde de band hun nieuwe album, Sinema, dat sinds deze week in de winkels ligt. Over het wel of niet hervatten van de tour wordt deze week een beslissing genomen, de concerten voor komend weekend in Zierikzee en Noord-Scharwoude zijn afgelast.

Marco Roelofs
Marco Roelofs