MyDoom legt website SCO plat

Nerdie, DaCode en MarcoF hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het virus MyDoom is sinds gisteren bezig met het uitvoeren van een Distributed Denial of Service (DDoS) aanval op de website van Unix-fabrikant SCO. Volgens het anti-virus bedrijf F-Secure is dit de grootste DDoS aanval in de geschiedenis. De website van SCO is dan ook niet meer te bereiken op het reguliere adres. Inmiddels heeft SCO een alternatieve website opgezet die ondermeer informatie geeft over het virus. Een leuk detail is dat er op de hoofdpagina iemand te zien is met een Apple notebook, terwijl de producten van SCO hier niet op werken.

MyDoom werd op 26 januari voor het eerst gezien op het internet. Sinds die tijd zijn er naar schatting meer dan 1 miljoen computers besmet met het virus, waarmee het de snelst verspreidende worm allertijden is.

Vanaf morgen zal de B-variant van MyDoom een DDoS aanval gaan uitvoeren op de website van Microsoft. Deze variant heeft in de broncode een verborgen boodschap zitten. "Ik doe alleen maar mijn werk, niks persoonlijks, sorry". Boze tongen beweren al jaren dat een groot aantal virussen afkomstig is van anti-virusbedrijven. Zo zouden zij ervoor zorgen dat ze nieuwe producten aan de man kunnen brengen en dat klanten regelmatig hun virusscanner updaten. De gevonden boodschap in de broncode zou hiervoor een bewijs kunnen zijn.