Bizar babydraakje in wekfles gevonden

In een schuur Oxfordshire is afgelopen zaterdag een babydraakje gevonden. Het draakje werd goed geconserveerd aangetroffen in een inmaakpot. Of het draakje een echt biologisch wezen is is nog niet zeker.De pot werd gevonden door David Hart uit Sutton Coutenay. De pot zat in een metalen doos samen met papieren waarop in ouderwets Duits uit de jaren 1890 teksten waren schreven. De documenten suggereren dat het Natural History Museum het draakje niet aan wilde nemen, omdat ze dachten dat het een truuk was. De pot met het draakje werd echter door de portier onderschept, en had het mee naar huis genomen. De documenten suggereren dat de portier Frederick Hart was, de grootvader van David Hart.

"Ik heb foto's van het draakje aan iemand van de Oxford University laten zien, en hij vond het verbazingwekkend. Hij kon niet zeggen of het draakje echt was, en wilde graag een biopsie doen.", zegt Allistair Mitchell, een kennis van Hart die het draakje wil onderzoeken. "De draak is perfect, van de kleine tanden tot de navelstreng. Het zou van indiarubber gemaakt kunnen zijn, want Duitsland was een grote producent daarvan. Het kan ook van wax gemaakt zijn. Het moet wel nep zijn. Niemand heeft ooit wetenschappelijk bewezen dat draken bestaan. Maar iedereen die de draak ziet vraagt meteen: Is die echt?"

Het Natural Museum heeft zaterdag gezegd dat ze weer ge´nteresseerd zijn in het draakje. Er kan geen voorlopig geen conclusie worden getrokken over de echtheid, tot het wezen is onderzocht.