Moordenaar Sybine Jansons bekent

Weet_ik_veel en wouterwouter2 [E-tracker] hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Sybine JansonsMartin C., die veroordeeld is voor de moord op de Maarnse scholiere Sybine Jansons, heeft na vijf jaar bekend dat hij het meisje ook daadwerkelijk heeft gedood. Daarmee is volgens justitie het onderzoek naar de dood van het 13 jaar oude meisje definitief afgerond.

De voormalige buschauffeur kreeg in juni 2000 een celstraf van twintig jaar plus tbs opgelegd voor de moord op Sybine en de verkrachting van twee vrouwen. In hoger beroep werd dat in 2001 17,5 jaar plus tbs. Het onderzoek naar de moord werd eind september vorig jaar heropend, omdat er nieuwe informatie bij justitie binnen was gekomen waarin werd gesproken over een tweede verdachte. De bekentenis is belangrijk, de bewijzen tegen C. waren namelijk volgens sommige mensen niet hard.

Sybine Jansons verdween op 19 januari 1999 op mysterieuze wijze, toen ze op weg was van school naar huis. Na een intensieve zoekactie werd onder andere haar fiets aangetroffen, van het meisje zelf ontbrak elk spoor. Op 24 februari 1999 werd haar lichaam teruggevonden in een vaart bij Breukelen.