Raadslid: ''Prostitutie is verkrachting''

Karina SchaapmanHet Amsterdamse PvdA-raadslid Karina Schaapman vindt dat prostitutie gelijkstaat aan onderdrukking en verkrachting. Volgens haar zijn hoerenlopers eigenlijk ''verkrachters''. Schaapman kwam van de week in de pers toen ze bekend maakte dat in haar binnenkort te verschijnen boek 'Zonder Moeder', onthuld wordt dat ze in de jaren tachtig als prostituee heeft gewerkt in een seksclub van de Satanskerk.

Schaapman sprak vanavond op tv met Andries Knevel in zijn programma 'Knevel op zaterdag'. Ze wilde Rob Oudkerk niet veroordelen over zijn gedrag omdat dit zijn privéleven betreft, maar ze zei wel te hopen dat hij later ontdekt hoe het ook leuk kan zijn zonder hoerenbezoek. Schaapman gaf overigens aan een politieke vriend te zijn van de ex-wethouder en wel meer vrienden te hebben die dingen doen ''die zij niet zou doen.''

Tegen Knevel zei de PvdA-politica te hopen dat mannen ooit stoppen met naar de hoeren te gaan, omdat iedere ex-prostituee zal beamen dat het vak schadelijk is voor vrouwen. Bovendien zou het een hoop criminaliteit voorkomen, zo betoogde ze.

Schaapman kwam in de prostitutie terecht na een uitbundig leven in de jaren 70; Ze was zelfs even de vriendin van Herman Brood en speelde in diverse films waarin ze uit de kleren ging. Begin jaren 80 raakte ze verzeild in het prostitutie-milieu.