Oudkerk wil onderzoek bij politiekorpsen

Ex-wethouder Rob Oudkerk wil dat er onderzoek wordt gedaan naar de politiekorpsen Amsterdam-Amstelland en Haaglanden, na het mogelijke lekken van gegevens over hem. Dat zei hij woensdagavond in het televisieprogramma Nova.

Het moet een extern onderzoek worden en geen intern onderzoek zoals woensdag door de burgemeesters van Amsterdam en Den Haag, de hoofdcommissarissen en hoofdofficieren van justitie werd aangekondigd. Alleen door de zaak van buiten af te bekijken kan volgens Oudkerk de waarheid aan het licht komen.

De kranten schreven na de column van Heleen van Royen over het prostitueebezoek van PvdA'er Oudkerk onder andere over een dossier van de AIVD, dat handelt over pogingen tot chantage van Oudkerk na een bezoek aan een prostituee. Ook zou de ex-wethouder na een boete een agent hebben uitgescholden.

Oudkerk noemde de plotselinge stroom van informatie opvallend en zei een idee te hebben wie er achter zit. Hij wilde echter geen namen noemen, maar zei wel dat hij niet gelooft in een complot tegen hem.