Posters tegen Volkert van der Graaf in R'dam

Damm, nvt, Ome_Fleer, silures en Murphy23x hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

In Rotterdam hangen in het centrum ineens tientallen posters met daarop de beeltenis van Volkert van der Graaf en de tekst 'jachtseizoen geopend op 6 mei 2014'. Op het gezicht van de moordenaar van Pim Fortuyn is een vizier van een geweer getekend.

Michiel Smit van NieuwRechts treedt namens de actievoerders op als spreekbuis: ''De actievoerders willen een signaal aan Volkert van der Graaf afgeven dat hij in 2014 niet rustig met zijn oude leventje verder kan gaan. Het is niet vergeten wat hij heeft gedaan, het leeft nog steeds.'' Smit benadrukt dat hij verder niets met de actie te maken heeft.

Justitie laat de zaak uitzoeken. Men wil eerst inventariseren om hoeveel posters het gaat en waar ze hangen. Dan bekijkt het OM of er iets aan gedaan wordt. Er is nog geen aangifte binnen.

De posters zijn ondertekend met de naam Rinusje. Rinus van den Heerik is initiatiefnemer van de stichting Beeld voor Pim. Hij zegt dat hij niet bij de actie betrokken is. ''Waarschijnlijk heeft iemand een kleregeintje met me uitgehaald. Maar als er in 2014 eentje opstaat die hem pakt, zal ik er niet rouwig om zijn.''