Bizarre dode eland aangetroffen in New Mexico

In het Lincoln National Forest in New Mexico is onlangs een bizar kadaver aangetroffen. Een dode jonge eland waarvan niet alleen het hoofd verwijderd was, maar ook het rectum en de genitaliŽn.


De eland werd tijdens een wandeling rond 13:00 aangetroffen in een ondiepe afgrond, niet ver van het boswachtersperceel, 15km ten oosten van Cloudcroft. De dode eland was een kleintje, de lengte van borst tot achterkant was misschien 120cm, en het woog ongeveer 200 tot 300 kilo. De lijkstijfheid was volledig en compleet. Er was geen zichtbare zwelling, noch was er bewijs dat de eland was geslacht door een jager, aangezien er geen zichtbare lineaire incisie aan het achterlijf of borst was.

"De kop was verwijderd, alsof het van het lichaam was gesneden daar waar de nek overgaat aan het lichaam, en de wervels staken zo'n 15cm uit het (weg)gesneden gebied, eindigend in een glad afgesneden wervel. Tot zover zou men een 'trophy hunter' verdenken, die het misschien gewoon gedood had om de kop aan zijn muur te hangen. Echter geloof ik dat deze eland veel te klein was om een significant gewei te hebben (misschien zelfs helemaal geen gewei)", aldus de boswachter.

"Wat erg bizar is, is dat het rectum van deze eland nauwkeurig uitgehold is. Verder zijn de genitalieŽn verwijderd, en er is duidelijk geen manier om de sekse van dit dier te bepalen. Het verwijderen van de genitalieŽn kan misschien toegeschreven worden aan bepaalde dieren (we hebben bergleeuwen en beren, evenals coyotes) omdat de verwijdering niet op zulke schone, chirurgische manier lijkt te hebben plaats gevonden volgens mijn beperkte observatie."

Een uitgebreider artikel met foto's is hier te lezen (Waarschuwing: Schokkende foto's).

Voor mensen met een sterke maag zijn hier de onsmakelijke foto's van het dier:
Overzichtsfoto waar de eland ligt
Foto van het kadaver
Foto van waar het hoofd zat
Foto van plek van het verwijderde rectum en genitaliŽn
Close-up foto van plaats van het verwijderde rectum en genitaliŽn