[update] Ontvoerde baby ongedeerd teruggevonden

poohbeer had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De politie van Aalst (België) heeft gisteravond de baby teruggevonden die gistermorgen ontvoerd werd uit het Algemeen Stedelijk Ziekenhuis van Aalst. De baby werd gevonden in het huis van de vermoedelijke ontvoerster.

De verdachte bood geen weerstand toen de politie de woning binnenviel. Zij wordt verhoord en zal donderdag voor de onderzoeksrechter (rechter-commissaris) moeten verschijnen. Het is niet bekend in welke relatie de vrouw tot de baby staat of wat het motief voor de ontvoering was.

Het kindje verkeert in goede gezondheid.

Update 10.58
Het belang van Limburg meldt dat de moeder van de baby, Bo genaamd, in het ziekenhuis is misleid door een nep-verpleegster. De ontvoerster vertelde de moeder dat ze de baby meenam voor hartonderzoek. Toen de vrouw na anderhalf uur nog niet terug was, sloeg de moeder alarm.

Aan de hand van beelden van bewakingscamera's en een tip via de organisatie Child Focus kon de vrouw worden opgespoord. Volgens het parket heeft de vrouw een aantal maanden geleden een miskraam gehad en besloot ze haar kinderwens te vervullen door een baby te ontvoeren.