Jeugd terroriseert jeugd in Ede

calvobbes had ons via de newssubmit een herschreven bericht gestuurd, waarvoor onze dank!

Ook Ede is niet de meest bruisende stad voor tieners. Dat was voor een aantal jongeren de reden om hun eigen vermaak op te zoeken, door andere jongeren te terroriseren. Twaalf Jongens van elf tot zeventien jaar hebben namelijk, gedurende een aantal weken in september en oktober, vele leeftijdsgenoten behoorlijk lastig gevallen in Ede.

Uit verveling en balorigheid zouden ze anderen hebben aangerand, bestolen, afgeperst en mishandeld. De verdachten zijn aangehouden, maar intussen weer op vrije voeten gesteld in afwachting van een rechtzaak. Twee van hen zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie.

De aanhoudingen volgden na een reeks van aangiftes. Een elf-arig meisje zou door de bende jongens zijn aangerand. Ook een dertien-jarig meisje, dat tussenbeide wilde komen, kreeg hetzelfde te verduren.

Drie jongens worden ervan verdacht een twaalf-jarige jongen te hebben afgeperst. De jongen werd met de fiets klemgereden en moest 120 plaatjes van de tekenfilmserie Yu-Gi-Oh, ter waarde van 60 euro, afstaan. Het gros van de kaarten is inmiddels weer terecht. Drie anderen hebben een andere twaalfjarige tegen de grond geslagen en daarna beroofd van maar twaalf euro.

Het is voor het eerst in Ede dat jongeren van op zo'n jonge leeftijd zo gewelddadig opereren. Een aantal van hen is te jong voor strafrechtelijke vervolging.