Ruud de Wild naar Noordzee FM?

Na tegenvallende cijfers en zware concurentie van o.a. Edwin Evers (Radio 538) en Adam Curry (Radio Veronica) heeft Talpa Radio (eigendom John de Mol red.) vandaag bekend gemaakt dat het ochtendprogramma van Gordon met onmiddellijke ingang verhuist naar Radio 10 FM (eveneens eigendom van John de Mol's investeringsbedrijf). Opmerkelijk is de transfer van Ruud de Wild naar de ochtend bij Radio Noordzee FM.

Dit bericht verscheen rond 12:30 uur op de website van het middagprogramma Ruuddewild.nl op Radio 3FM. Na de vele speculaties de afgelopen weken over een mogelijk vertrek van Ruud de Wild naar een ander commercieel station, was dit bericht opmerkelijk.

Het bericht vervolgde: Volgens de populaire BNN-Dj Ruud de Wild is het "niet meer dan logisch dat John zijn eitjes verdeelt". "Gezien ik een prestatie-gericht kontrakt heb, ga ik ervan uit dat we binnen 4 maanden aan de top staan".

Erik de Zwart, direkteur van Noordzee FM: "We zijn heel blij met de komst van Ruud en zijn team. Ook Gordon is tevreden met de verschuiving, net als zijn radio-mentor Eddy Keur, die rechtstreeks zal rapporteren aan Radio 10 FM direkteur Tom Mulder".

BNN voorzitter Gerard Timmer zegt te betreuren dat Ruud de Wild vertrekt uit de middag, maar blijft enthousiast over de TV-werkzaamheden van de Wild; Top of de Pops en de Ruud's recordshow.

Maar inmiddels is duidelijk dat het om een grapje ging. Boven het bericht stond dat het een embargo-bericht tot zes november zou zijn. Rond 13:00 uur verdween het bericht dan ook alweer van de site. Maar dit alles hoorde bij de grap. BNN presentatrice Astrid de Jong bevstigde dat. Ook bij Noordzee FM was niks bekend over een mogelijke transfer van Ruud de Wild.