VVD'er: 'Moslimfundamentalisme te slap aangepakt'

VVD-Kamerlid Geert Wilders vindt Nederland politiek gezien ''een slap landje, dat zijn ogen sluit voor het enorme probleem van het moslimfundamentalisme''. Dat zegt de 40-jarige Limburger vandaag in een interview met Dagblad De Limburger. Het is volgens hem aftellen tot er een grote terroristische aanslag in Nederland plaatsvindt.

Kort geleden kwamen uitspraken over de islam Wilders op doodsbedreigingen te staan. ,,Maar ik laat mij niet de mond snoeren. Ik wil moskeeŽn afbreken en foute imams op het vliegtuig zetten''', zo zegt Wilders.

WildersDe VVD'er vindt dat zijn eigen partij de afgelopen jaren veel te slap is geweest met het bestrijden van de radicale islam. Voormalig partijleider Dijkstal heeft volgens hem verzuimd de VVD op dit terrein te positioneren. De VVD moet weer ''leading'' worden, meent Wilders. Midden jaren negentig was het partijgenoot Frits Bolkestein de als eerste die in de Tweede Kamer waarschuwde voor het moslim-extremisme. Later nam Wilders die taak over en evenals Bolkestein kreeg hij stormen van kritiek over zich heen. Inmiddels is het moslim-debat iets bespreekbaarder. Maar volgens Wilders nog lang niet voldoende.

Immigratie van moslims stoppen

Volgende week presenteert de VVD een nota over de immigratie en integratie van moslims. Over de inhoud laat hij nog niets los. Maar zijn persoonlijke opvatting mag iedereen weten: ''We moeten de immigratie van moslims stoppen met onder meer maatregelen tegen die moslimhuwelijken. Over enkele jaren is de helft weer gescheiden. Ze nemen ons bij de neus. We hebben inmiddels ťťn miljoen moslims, elk jaar komt er een grote moslimstad bij in ons land. Hun ondemocratische cultuur botst met de humanistisch-christelijke grondslagen van onze westerse samenleving. In de moskeeŽn worden jonge mannen gerekruteerd voor de jihad en opgezet tegen dit land. Nederland is daardoor een van de meest kwetsbare landen voor het terrorisme. De dag van een aanslag zal komen.''

Geert Wilders is woordvoerder buitenlandse zaken van de VVD-fractie in de Kamer. Hij wordt in de VVD beschouwd als een specialist op het gebied van moslim-extremisme. Hij reisde veel door het Midden-Oosten, bezocht terrorisme-experts over de hele wereld en sprak in Amerika met Defensieminister Rumsfeld. Al in 1999 waarschuwde Wilders dat de dreigende terreur van de fanatici in de islam de grootste bedreiging voor de wereldorde vormt.

Wilders meent dat het ,,politiek tť correcte Nederland'' nu eindelijk maar eens moet ophouden met alleen maar praten en de zoveelste adviseur inhuren. ''Als het fout zit de buitenlandse geldstromen stopzetten, de moskeeŽn sluiten en de imams het land uit zetten. Ik ga er als eerste met cement en stenen heen om die moskeeŽn dicht te metselen.''