Taxichauffeur vindt juwelen in kofferbak

NLBADB0Y had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Anthony Camargo, juweelontwerper van beroep, merkte toen hij zaterdag uit een taxi in Chicago was gestapt dat hij zijn laatste collectie sieraden nog in de kofferbak van de wegrijdende taxi lag. Camargo deed aangifte bij de politie, maar was niet in staat het kenteken van de taxi of de naam van het taxibedrijf te herinneren.

De 26 jaar oude taxichauffeur, Mohammed Hussain, bracht de 42-delige juwelenset, ter waarde van 195.000, - euro echter woensdag terug. Hij kreeg als beloning een onbekend geldbedrag en saffieren oorringen van de ontwerper. "Wat hij deed was bewonderenswaardig", aldus Camargo.

De man had de tas van Camargo op zondag in zijn kofferbak gevonden. Toen hij er maandag in keek ontdekte hij de juwelen. Hij deelde zijn vondst aan Camargo mede via e-mail. "Mijn gehele staf van veertig medewerkers heeft twee dagen niet geslapen", aldus Camargo.

De juwelen van de ontwerper worden onder andere gedragen door beroemdheden zoals de first lady, Laura Bush, Jennifer Lopez, Cher en Britney Spears.