HMG wil uitzendrechten van Eredivisie voetbal

Irakees had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Holland Media Groep (RTL 4, RTL 5, Yorin) gaat een gooi doen naar de uitzendrechten van de samenvattingen van de Eredivisie voetbal. Dat heeft topman Fons van Westerloo donderdag gezegd. RTL 5 verloor onlangs de uitzendrechten van de Formule 1 aan SBS. En met dat geld wil van Westerloo nu de rechten van het voetbal kopen. Deze rechten zijn nu nog in handen van de NOS.

Het contract tussen de Eredivisie NV en de NOS loopt aan het einde van het voetbalseizoen af. Binnenkort zal HMG zich in de onderhandelingen gaan mengen.

Van Westerloo wil de voetbalwedstrijden dan niet per definitie op RTL 5 gaan uitzenden. "Als we de rechten binnenhalen dan wil ik erover nadenken om de wedstrijden via RTL4 uit te zenden. Die zender is het meest succesrijk en ik vind dat je voetbal, wat een prime-product is, moet uitzenden op je prime-zender. Het liefst ook in prime-time", aldus de vroegere SBS-topman. Van Westerloo zegt op termijn ook te willen bieden op de live-wedstrijden. Maar die rechten liggen nog tot 2005 bij Canal Plus.

De NOS zal de rechten echter niet zomaar laten gaan. "Wij willen een vergelijkbaar pakket aan rechten als wat we nu hebben: de samenvattingen van alle wedstrijden. Studio Sport moet Studio Sport blijven", zegt een woordvoerder.