Groene UFO over gebied Durham

Groot paniek in Durham. Daar is maandag een UFO waargenomen door onder andere de politie van Durham. Het leek op een felle ster met een staart van groene vegen. Het object vloog met hoge snelheid door de lucht, en verdween aan de horizon. Dit meldt the Herald Sun.

Lt. Morris Taylor van de Durham police zegt dat het op geen enkele vallende ster leek die hij ooit eerder heeft gezien. "Het was een stuk groter dan een vallende ster. Het leek op vuurwerk of zoiets". De telefooncentrale van de politie heeft telefoontjes ontvangen omtrent het vliegende object rond 8:45. Een inwoner hield zelfs een passerende politieauto aan om hem te wijzen op het fenomeen.

De sheriff van Durham heeft het ook gezien. Brad O'Briant was controles aan het uitvoeren toen hij het object over zag vliegen in de richting van de weg Interstate 40. Telefonisten in Durham zeggen dat er meldingen zijn gekomen van South Miami Boulevard, Duke Forest tot zelfs het Little River gebied in het noorden.

Wat de Herald Sun niet meldt is dat de waarneming verdacht veel lijkt op de ICESat. De satelliet heeft drie lasers aan boord. Het object kan vanaf de aarde zichtbaar zijn als een vreemde felle snelbewegende "ster" die zeer snelle groene pulsen uitstraalt. De satelliet vliegt met 27.000 km/u in een baan om de aarde.