[update] UFO landt langs A27 bij Houten


(Foto: Metro)

In het gebied van de Meerpaal aan de A27 ter hoogte van Houten is vannacht rond 01:00 een helder verlicht ongeïdentificeerd vliegend object geland. Er zijn diverse foto's van het object genomen.

Eerder deze nacht werden onverklaarbare lichten in de lucht gerapporteerd. Het gebied is door de politie afgezet, en het onderzoek naar het object is nog steeds in volle gang.

Update 12:45

Het Utrechts Nieuwsblad meldt dat de UFO een publiciteitsstunt van televisiezender Canal+ betrof.

3FM-Dj Rob Stenders, die in het complot zat, maakte rond half zeven vanochtend in zijn programma bekend dat er een ufo in Houten geland zou zijn. Hij stuurde verslaggever Eric Dikeb naar Houten, die deed rechtstreeks verslag in de uitzending. Een handjevol luisteraars en andere belangstellenden kwam kijken wat er aan de hand was. Tientallen automobilisten en fietsers draaiden zich verbaasd om.

De publiciteitsstunt van Canal+ had te maken met de nieuwe science fiction serie Taken, die morgenavond op de zender in première gaat.

De verwachte verkeerschaos op de Rondweg bleef uit, volgens de politie zijn er ook nauwelijks telefoontjes binnengekomen van verontruste Houtenaren.