Nederland boos op Nederlands elftal

RoelvanderLek had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders zijn niet tevreden met het Nederlands voetbalelftal. De Oranje-fans zien bondscoach Dick Advocaat dan ook liever vertrekken. Dat hebben de Telegraaf en SBS6 onderzocht. "Advocaat kan niks meer overbrengen, zeult met de oude garde en neemt de falende spelers nog in bescherming ook", zo menen de fans. Een nieuwe bondscoach moet dan ook met nieuwe jonge spelers aan de gang.

Het onderzoek werd gedaan onder de kijkers van de wedstrijd van afgelopen week. Van de zeshonderd ondervraagden neemt 79 procent het Edgar Davids zijn rode kaart hoogst kwalijk. Meer dan de helft van de voetballiefhebbers, 59 procent, vindt de gegeven strafschop terecht en 61 procent is het eens met de rode kaart van Davids.

Ook de kritiek op bondscoach Dick Advocaat is niet van de lucht. "Met Overmars en Van Nistelrooij haalt hij er tot twee keer toe een aanvaller uit. Onbegrijpelijk als je een wedstrijd moet winnen. Na het tegendoelpunt van Van der Vaart had alles op de aanval gemoeten", zo luidt de algemene opinie van de onderzochte mensen.

Ook bekende Nederlanders waren op z'n zachts gezegd 'boos' op Oranje. Cabaretier en voetballiefhebber Gerard Cox zegt dat het nog steeds aan de mentaliteit van de spelers ligt. "Advocaat en Van Hanegem worden met problemen geconfronteerd die al bestaan sinds begin jaren negentig. Met de mentaliteit van deze gasten wordt het nooit wat met het Nederlands elftal".