Boze AH klant opent website

De nieuwe topman van Ahold krijgt een veel te royale vergoeding. Dat vindt de 44-jarige Leo Willems uit Nijmegen. Hij is dan ook de website Letopdekleintjes.nl gestart. Hij gaat dan ook niet meer naar Albert Heijn, ook onderdeel van Ahold, om zijn boodschappen te doen. "Sinds vrijdag heb ik besloten weg te blijven bij Albert Heijn. Begrijp me goed, ik vind het niet erg als iemand 10 miljoen euro krijgt, als hij het maar verdient", motiveert Willems zijn initiatief vandaag. "Ik ben zelf ondernemer. Als het slecht gaat met mijn bedrijf staat er ook niemand klaar met een geldbuidel", legt hij uit.

Op de website is te zien hoe snel de nieuwe topman Anders Moberg rijk aan het worden is. Volgens een berekening van Willems krijgt de bestuursvoorzitter 30 eurocent per seconde. Om de drie seconden telt de website een euro bij het totaalbedrag op. De teller is begonnen op 3 miljoen euro, de ontslagvergoeding die Moberg afdwong. Ook is via de website een brief te downloaden die naar Ahold verzonden kan worden. Sinds woensdagavond hebben ongeveer duizend mensen de website bezocht.

Vorige week maakte het door boekhoudschandalen geplaagde Ahold op een extra aandeelhoudersvergadering bekend dat Mobergs beloning kan uitdijen tot 10 miljoen euro per jaar. Zijn vertrekregeling kan net zo hoog oplopen.