Bloemencorso Zundert trekt veel bezoekers

Het bloemencorso in Zundert heeft dit jaar een record aantal bezoekers getrokken. Het corso had dit jaar dan ook een bijzonder thema: Vincent van Gogh. Nou is de schilder die in deze plaats geboren is wel vaker onderwerp van een aantal praalwagens, maar dit jaar is het precies 150 jaar geleden dat hij geboren werd. Volgens de organisatie kwamen er 50.000 mensen op het evenement in het Brabantse plaatsje af.

Dit jaar hadden alle zeventien buurtschappen een praalwagen gemaakt. Veel facetten van Van Gogh zoals onder meer zijn Brabantse tijd, zijn nauwe contact met broer Theo, het schilderij De Aardappeleters en Van Goghs depressies, kwamen in het corso aan bod.

De winnaar werd buurtschap Wernhout. Met 'Triade Van Gogh' in de vorm van drie afzonderlijke wagens, beeldde het drie fases uit Vincents schildertijd uit. De publieksprijs was voor Klein Zundert met als thema de conflicten tussen Van Gogh en tijdgenoot Paul Gauguin.

Een speciale Van Gogh-jury, bestaande uit prominente kenners van het leven en werk van Van Gogh, kende een prijs toe voor het beste Van Gogh-idee. Buurtschap Tiggelaar, dat uitging van de verf en het kleurgebruik van de schilder, sleepte deze prijs in de wacht.